Beschrijving
Kabeljauw behoort tot de rondvissen en het is familie van de kabeljauwachtigen waar ook de wijting, schelvis en koolvis toe behoren. Slechts een deel van de kabeljauw op de Nederlandse markt is afkomstig uit de Noordzee. Kabeljauw wordt meestal gestript (= ontdaan van ingewanden) geleverd en wordt in zijn geheel, in moten of gefileerd verkocht.
Vroeger mocht de benaming ‘kabeljauw’ pas gehanteerd worden als de vis een lengte had van 90 centimeter, wat gelijk was aan drie tegels in de vishal. De kleinere kabeljauw wordt ‘gul’ genoemd.
Bovenstaande beschrijving heeft InterSeafood met toestemming van het Nederlands Visbureau weergegeven op haar site. Voor informatie over populatie, leefgebied, verspreiding, voedingswaarden, recepten etc. kunt u https://visrecepten.nl/over-vis/vissoorten van het Nederlands Visbureau raadplegen.
leo (geverifieerde eigenaar) –
wat een prachtige mooie kabeljauw
leo (geverifieerde eigenaar) –
JELEMAAL TOPPIE
leo (geverifieerde eigenaar) –
JELEMAAL TOPPIE